Grillad ryggbiff med bbq-sås och krämig majssallad
Grillad ryggbiff med bbq-sås och krämig majssallad
15 ingredienser
50 min
Lyxig och god grillrätt med ryggbiff i barbecuesås serverad med en mexico-inspirerad majssallad med koriander och hetta från färsk jalapeño.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 800 g ryggbiff, skivor
- 2 dl barbequesås (gärna rökig)
- 0,5 rödlök, finhackad
- 1 chilifrukt, finhackad
- 0,5 limefrukt, saften
- salt
- svartpeppar, nymalen
Majssallad
- 4 majskolvar, kokta
- 1-2 salladslökar
- 2 jalapeños, finskurna
- 2 avokador
- 1 dl majonnäs
- 0,5 kruka färsk koriander
- 1 limefrukt
- 150 g fetaost
Gör så här
- Skala och finhacka rödlöken. Finhacka chilin (ta ev bort kärnorna för minskad hetta).
- Blanda ihop barbequesås med rödlök, chili och pressad limesaft.
- Strimla salladslöken. Finhacka jalapeños. Dela, kärna ur och skär avokadon i grova tärningar. Hacka koriandern.
- Blanda majonnäs, limesaft, salladslök och koriander. Vänd försiktigt ner avokadon i blandningen.
- Salta och peppra köttet på båda sidor.
- Grilla eller stek majsen runt om tills den får fin färg.
- Grilla eller stek köttet ca 2 minuter per sida.
- Skär loss majskornen från kolvarna.
- Blanda ner majskornen i den krämiga röran.
- Lägg majssalladen på ett fat och smula över fetaost och toppa med jalapeño.
- Skär upp köttet och lägg ned i barbequesåsen.
- Servera köttet med majssalladen och gärna lite limeklyftor.