Grillad rödlök med brynta brödsmulor och vinbär

1 röst
30 m
10 snittar
Grillad rödlök med brynta brödsmulor och vinbär
Foto: TV4

Den grillade rödlöken får agera skål och fylld med brynta brödsmulor, vinbär och fänkålsdill. En perfekt snitt till sommarens fester.

Visa mer
30 m
10 snittar

Du behöver

  • 5 rödlökar (med torrt skal på)
  • 2 skivor surdegsbröd
  • 2 msk normalsaltat smör
  • 1 dl röda vinbär
  • 0,5 dl svarta vinbär
  • olivolja
  • salt
  • peppar
  • 0,5 citron
  • 1 knippe fänkålsdill
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Dela lökarna på mitten, gnid in dem i olja på snittytan och salta och peppra. Lägg lökhalvorna på grillen med snittytan nedåt tills de har en fin färg, vänd sedan på dem och grilla klart dem tills löken är mjäll, att skalet blir svart är inget konstigt.
  2. Smula sönder brödskivorna i mindre bitar. Ta en stekpanna och bryn smöret, dra i brödbitarna och rör runt tills de har en gyllenbrun färg, pressa över en halv citron.
  3. Ta av lökarna från grillen, tryck lite i löken så du får som en skål. Lägg i lite brynta brödsmulor, vinbär, salt, peppar, dill och eventuellt lite olivolja och vilda vitlöksblommor om du vill. Servera ljumna.
11 november 2018
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...