Grillad rimmad karré med panzanella
Grillad rimmad karré med panzanella
23 ingredienser
Karré läggs i en rimningslag och får god smak av vitlök, rosmarin och oregano. Efter att ha rimmats läggs köttet på grillen och serveras med den godaste salladen Ernst vet - den italienska tomat- och brödsalladen panzanella.
Ingredienser
- 600 g fläskkarré
- 1 l vatten
- 50 g salt
- 25 g ljust muscovadosocker
- 1 klyfta vitlök
- 0,25 kruka färsk oregano
- 0,25 kruka färsk rosmarin
- 1 msk svartpeppar
- olivolja, till grillningen
Panzanella
- 250 g körsbärstomater (gärna olika färger)
- 250 g tomat (gärna gröna)
- 100 g stjälkselleri, fint strimlad
- 1 knippe salladslök, fint strimlad
- 1 klyfta vitlök, fint riven
- 0,5 tsk svartpeppar
- 0,5 vitt surdegsbröd, skivat
- 0,5 dl vit balsamvinäger
- 1 dl olivolja
- 2 msk honung
- 0,5 kruka färsk basilika, hackad
- 0,5 kruka färsk persilja, hackad
- 1 dl parmesanost, riven
- salt
Gör så här
Rimmad och grillad karré
- Blanda vatten, salt, muscovadosocker, vitlök, oregano, rosmarin och svartpeppar i en stor kastrull och koka upp. Låt svalna helt.
- Lägg karrén i en stor plastpåse och häll i rimlagen. Förslut påsen och lägg den i kylen i 12-24 timmar.
- Ta ut karrén ur påsen och torka av den med hushållspapper. Salta och peppra och gnid in dem lite olivolja.
- Grilla köttet på en het grill, ca 3-4 minuter per sida, tills de är genomstekta.
Panzanella
- Lägg körsbärstomaterna i en plastpåse, mosa sönder dem så att innanmätet rinner ut. Lägg de mosade tomaterna i en stor salladsskål. Skär resterande tomater i grova bitar.
- Blanda tomaterna med stjälkselleri, salladslök, vitlök, och svartpeppar i en stor skål.
- Grilla brödskivorna snabbt på grillen så att de får lite färg och knaprig yta. Skär dem i cm-stora tärningar. Blanda dem med tomatblandningen.
- Vispa ihop balsamvinäger, olivolja, honung, basilika och persilja i en skål. Smaka av med salt.
- Häll dressingen över panzanellan. Blanda väl. Strö över parmesan.
Servering
- Bjud det nygrillade köttet med salladen.