• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Grillad pepparbiff med potatis- och parmesangratäng

2 röster
50 min
4
Grillad pepparbiff med potatis- och parmesangratäng
50 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 skiva entrecôte
  • salt
  • peppar
  • 2 citroner
  • 1 knippe färsk bladpersilja, hackad

Potatisgratäng

  • 800 g mjölig potatis, t ex King Edward
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 dl parmesanost, finriven
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar, nymalen (gärna telicherry)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär potatisarna i tunna skivor. Skala och finriv vitlöken.
  3. Varva potatis, vitlök, ost, salt och peppar i en ugnssäker form. Häll över grädden.
  4. Tillaga mitt i ugnen ca 35 minuter tills potatisen är mjuk rakt igenom och fått fin färg.
  5. Grilla dem ca 2 minuter på varje sida.
  6. Dela citronerna. Lägg dem med snittytan ner på grillen och låt få lite färg.
  7. Krydda det grillade köttet med salt och nymalen svartpeppar. Pressa över lite citronjuice.
  8. Servera köttet tillsammans med potatisgratängen. Garnera med hackad persilja.
11 juli 2020