• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Grillad pepparbiff med potatis- och parmesangratäng

Grillad pepparbiff med potatis- och parmesangratäng
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Grillad pepparbiff med potatis- och parmesangratäng

8 steg att laga

11 ingredienser

50 min

Lyxig middag med krämig potatisgratäng och parmesan samt en perfekt grillad entrecôte generöst kryddad med nymalen svartpeppar. Bjud gärna en sallad till.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 skiva entrecôte
  • salt
  • peppar
  • 2 citroner
  • 1 knippe färsk bladpersilja, hackad

Potatisgratäng

  • 800 g mjölig potatis, t ex King Edward
  • 5 dl vispgrädde
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 dl parmesanost, finriven
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar, nymalen (gärna telicherry)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär potatisarna i tunna skivor. Skala och finriv vitlöken.
  3. Varva potatis, vitlök, ost, salt och peppar i en ugnssäker form. Häll över grädden.
  4. Tillaga mitt i ugnen ca 35 minuter tills potatisen är mjuk rakt igenom och fått fin färg.
  5. Grilla dem ca 2 minuter på varje sida.
  6. Dela citronerna. Lägg dem med snittytan ner på grillen och låt få lite färg.
  7. Krydda det grillade köttet med salt och nymalen svartpeppar. Pressa över lite citronjuice.
  8. Servera köttet tillsammans med potatisgratängen. Garnera med hackad persilja.