Grillad pak soi med melonsallad och rökta mandlar
Grillad pak soi med melonsallad och rökta mandlar
14 ingredienser
20 m
Marinera pak soi i miso och honung och lägg på grillen. Servera till en fräsch och somrig melonsallad och rökta mandlar!
Se Karin Andersson laga receptet

Ingredienser
Pak soi
- 3 pak soi
- 1 msk misopasta
- 2 msk honung
- 2 msk vatten
Melonsallad
- 400 g vattenmelon, tärnad
- 400 g honungsmelon, tärnad
- 200 g haricots verts
- 1 rödlök
- 1 ask böngroddar
- 3 msk solrosolja
- 2 msk risvinäger
- 1 msk soja
- 1 knippe thaibasilika
Servering
- 100 g mandlar, rökta
Gör så här
- Klyfta pak soi i 4 klyftor. Rör ihop miso, honung och vatten till en jämn marinad och vänd runt pak soi klyftorna i.
- Koka haricort vertsen al dente i saltat vatten, kyl ner.
- Mixa olja, vinäger, soja och thaibasilika till en slät dressing.
- Skiva rödlöken tunt.
- Grilla pak soi på direkt värme.
- Blanda alla grönsaker på ett fat, lägg på pak soi, ringla över dressingen och toppa med rökta mandlar.