Grillad oxfile med friterade nässlor och örtstekt potatis

5 röster
30 m
4

Grillad oxfile med friterade nässlor, rostad vitlök och örtstekt potatis är både en enkel och underbart god rätt. Passar perfekt till helgen!

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g oxfilé

Friterade nässlor och rostad vitlök

  • 1 dl nässlor
  • 2 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök

Örtstekt potatis

  • 12 potatis
  • 1 knippe salvia
  • 3 stjälkar rosmarin
  • 1 knippe timjan
  • 1 chilifrukt

Servering

  • olivolja
  • svartpeppar
  • salt
  • 2 citron
  • 2 msk kapris
  • rödvinsås, till att "rippla"
  • marchesallad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Friterade nässlor och rostad vitlök
    Plocka nässlorna och fritera dem i olivoljan, så att de behåller färgen. Lägg dem på hushållspapper.
  2. Skiva vitlöken och rosta det vidare i oljan så att de blir gyllenbruna, lägg på hushållspapper.
  3. Örtstekt potatis
    Tournera potatisen eller skär i klyftor. Stek dem på låg värme med örterna och chilifrukten, ca 10-15 minuter.
  4. Servering
    Grilla oxfilén med olivolja, svartpeppar och salt ca 2-3 minuter på var sida.
  5. Dela citronerna och grilla även dem.
  6. Servera oxfilen med varm kapris, grillad citron, nässlor, vitlök och rippla lite rödvinsås till. Servera potatisen och lite marchesallad till
26 april 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...