Skala morötterna och blanda dem med olja, salt och peppar. Grilla dem tills dem är mjuka.
Morotskräm
Skala och slanta morötterna. Bryn smöret, tillsätt morötterna och koka på låg värme tills dem är helt mjuka. Mixa morötterna till en slät kräm tillsammans med smöret. Smaka av med salt.
Isterband
Skala isterbanden och smula ner dem i bitar. Stek dem i smör, sila av och spara fettet. Blanda isterbanden med ättikan.
Morotsjuice
Juica morötterna i råsaftcentrifug och sila. Värm juicen tillsammans med fettet från isterbanden precis innan servering.
Picklade senapsfrön och morot
Lägg alla ingredienserna utom senapsfrön och morot i en kastrull och koka upp. Koka senapsfröna några gånger i nytt vatten. Lägg dem i en glasburk och slå på hälften av den varma lagen.
Skala morötterna och slanta dem. Lägg dem i en annan glasburk och häll över resten av den varma lagen.