Grillad morot med isterband, morotsjuice, senapsfrö och dill

19 röster
60 m
4
Grillad morot med isterband, morotsjuice, senapsfrö och dill
Foto: TV4

Klassiska och traditionella svenska smaker serverat på ett lyxigt och modernt vis. Isterband, morot på tre sätt, senapsfrön och dill.

Visa mer
60 m
4
4 portioner

Du behöver

Grillad morot

  • 4 morötter
  • 2 msk rapsolja
  • flingsalt
  • svartpeppar

Morotskräm

  • 4 morötter
  • 100 g smör
  • salt

Isterband

  • 1 msk smör
  • 4 isterband
  • 1 msk ättika

Morotsjuice

  • 4 morötter

Picklade senapsfrön och morot

  • 1 dl ättika
  • 1 dl socker
  • 3 dl vatten
  • ca 30 g senapsfrö (1 påse)
  • 1 morot
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Grillade morötter
    Skala morötterna och blanda dem med olja, salt och peppar. Grilla dem tills dem är mjuka.
  2. Morotskräm
    Skala och slanta morötterna. Bryn smöret, tillsätt morötterna och koka på låg värme tills dem är helt mjuka. Mixa morötterna till en slät kräm tillsammans med smöret. Smaka av med salt.
  3. Isterband
    Skala isterbanden och smula ner dem i bitar. Stek dem i smör, sila av och spara fettet. Blanda isterbanden med ättikan.
  4. Morotsjuice
    Juica morötterna i råsaftcentrifug och sila. Värm juicen tillsammans med fettet från isterbanden precis innan servering.
  5. Picklade senapsfrön och morot
    Lägg alla ingredienserna utom senapsfrön och morot i en kastrull och koka upp. Koka senapsfröna några gånger i nytt vatten. Lägg dem i en glasburk och slå på hälften av den varma lagen.
  6. Skala morötterna och slanta dem. Lägg dem i en annan glasburk och häll över resten av den varma lagen.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...