Grillad morot med isterband, morotsjuice, senapsfrö och dill

Grillad morot med isterband, morotsjuice, senapsfrö och dill
Foto: TV4
Emma Shields - KK 2019
Emma Shields - KK 2019

Grillad morot med isterband, morotsjuice, senapsfrö och dill

Av: Emma Shields

Från: Kockarnas kamp

16 ingredienser

60 m

Klassiska och traditionella svenska smaker serverat på ett lyxigt och modernt vis. Isterband, morot på tre sätt, senapsfrön och dill.

Ingredienser

portioner

Grillad morot

  • 4 morötter
  • 2 msk rapsolja
  • flingsalt
  • svartpeppar

Morotskräm

  • 4 morötter
  • 100 g smör
  • salt

Isterband

  • 1 msk smör
  • 4 isterband
  • 1 msk ättika

Morotsjuice

  • 4 morötter

Picklade senapsfrön och morot

  • 1 dl ättika
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • ca 30 g senapsfrö (1 påse)
  • 1 morot

Gör så här

Grillade morötter

  1. Skala morötterna och blanda dem med olja, salt och peppar. Grilla dem tills dem är mjuka.

Morotskräm

  1. Skala och slanta morötterna. Bryn smöret, tillsätt morötterna och koka på låg värme tills dem är helt mjuka. Mixa morötterna till en slät kräm tillsammans med smöret. Smaka av med salt.

Isterband

  1. Skala isterbanden och smula ner dem i bitar. Stek dem i smör, sila av och spara fettet. Blanda isterbanden med ättikan.

Morotsjuice

  1. Juica morötterna i råsaftcentrifug och sila. Värm juicen tillsammans med fettet från isterbanden precis innan servering.

Picklade senapsfrön och morot

  1. Lägg alla ingredienserna utom senapsfrön och morot i en kastrull och koka upp. Koka senapsfröna några gånger i nytt vatten. Lägg dem i en glasburk och slå på hälften av den varma lagen.
  2. Skala morötterna och slanta dem. Lägg dem i en annan glasburk och häll över resten av den varma lagen.