Grillad marinerad hälleflundra
Grillad marinerad hälleflundra
7 ingredienser
Hälleflundra är en härlig fisk som passar utmärkt att grilla. Kokt potatis och kokta haricots verts smakar bra till.
Ingredienser
- 800 g hälleflundra, i 4 skivor
- 2 msk citron, pressad
- 1 krm vitpeppar
Till servering:
- 1 tomat
- 1 citron
- 4 cocktailkapris (eller 2 msk kapris)
- 2 msk limefrukt, saft, pressad
Gör så här
- Marinad: Blanda ihop peppar och citronsaft. Låt fisken ligga i marinaden i ca 30 minuter.
- Skiva tomat och citron till garnering. Pressa saften ur limefrukterna. Rör ner limesaften i yoghurten och ställ kallt till servering.
- Grilla fisken i 4 minuter på var sida. Är skivorna tjocka kan de efterkokas i 100° ugn i 2-4 minuter. Servera fisken på varma tallrikar. Garnera med citron, tomat och kaprisbär.