Grillad makrill med färskpotatissallad
Grillad makrill med färskpotatissallad
22 ingredienser
30 m
Förgyll helgen med grillad makrill som du serverar med färskpotatissallad, shiso, sparris och jalapeñomajonnäs.
Ingredienser
Makrill
- 4 makrillar
- 2 dl soja
- 2 dl mirin
- 1 dl sake
- 2 msk strösocker
- 1 citron
Färskpotatissallad
- ca 400 g färskpotatis
- 1 citron
- salt
- 2 msk shisoblad, strimlad (eller mynta)
- 1 knippe rädisa
- 1 knippe grön sparris
- 8 röda steklökar
- 1 tsk rödvinsvinäger
- 2 msk olivolja
Jalapeñomajonnäs
- 0,5 l matolja
- 6 jalapeños
- 2 msk spenat
- 3 äggulor
- vinäger
- salt
- peppar
Gör så här
Makrill
- Filéa fisken.
- Koka ihop en glaze av övriga ingredienser.
- Grilla fisken ca 3-4 minuter per sida och pensla med glazen då och då.
Färskpotatissallad
- Koka potatisen med citron och grovt salt.
- Strimla shiso, rädisor och sparris.
- Sjud löken några minuter med vinäger.
- Blanda samman alla ingredienser och smaka av med olivolja, salt och peppar.
Jalapeñomajonnäs (förbered dagen innan)
- Mixa samman olja, jalapeno och spenat och låt stå i en sil över natten.
- Vispa sedan ihop den smaksatta oljan med äggulorna till en krämig majonnäs. Smaka av med vinäger, salt och peppar.