Grillad majstortilla med chorizo och kålsallad

30 röster
25 m
4
Grillad majstortilla med chorizo och kålsallad
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g chorizokorv

Majstortilla

  • 8 små majstortillabröd

Kålsallad

  • 400 g vitkål
  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe salladslök
  • 10 rädisor
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 limefrukt, skal och saft
  • salt
  • peppar

rostade sesamfrön

  • 1 dl sesamfrön

Garnering

  • koriander
  • röd chilifrukt, skivad

Gör så här

  1. Snitta korven och grilla på varje sida ett par minuter tills korven är klar.
  2. Grilla tortillabrödet snabbt innan servering.
  3. Skiva kål, salladslök och rädisor tunt. Hacka koriander och blanda ihop alla ingredienser till kålsalladen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg sesamfröna i en stekpanna rosta på medelvärme tills dom är gyllenbruna. Smaka av med salt.
  5. Servera chorizon i tortillabröd tillsammans med kålsallad, sesamfrön, koriander och skivad röd chili.
8 juli 2017