Grillad majstortilla med chorizo och kålsallad

POPULÄRT
Grillad majstortilla med chorizo och kålsallad
Foto: TV4
Tom Sjöstedt 2016
Tom Sjöstedt 2016

Grillad majstortilla med chorizo och kålsallad

30

5 steg att laga

14 ingredienser

25 m

Grillad chorizo som serveras i majstortilla tillsammans med en vitkåls- och rädissallad, sesam och koriander. Urgott!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 600 g chorizokorv

Majstortilla

  • 8 små majstortillabröd

Kålsallad

  • 400 g vitkål
  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe salladslök
  • 10 rädisa
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 limefrukt, skal och saft
  • salt
  • peppar

rostade sesamfrön

  • 1 dl sesamfrön

Garnering

  • koriander
  • röd chilifrukt, skivad

Gör så här

  1. Snitta korven och grilla på varje sida ett par minuter tills korven är klar.
  2. Grilla tortillabrödet snabbt innan servering.
  3. Skiva kål, salladslök och rädisor tunt. Hacka koriander och blanda ihop alla ingredienser till kålsalladen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg sesamfröna i en stekpanna rosta på medelvärme tills dom är gyllenbruna. Smaka av med salt.
  5. Servera chorizon i tortillabröd tillsammans med kålsallad, sesamfrön, koriander och skivad röd chili.