Grillad majs med bearnaise, parmesan och chili

Felix Grillad majs med bearnaise, parmesan och chili
Foto: Köket.se

Grillad majs med bearnaise, parmesan och chili

7 ingredienser

30 min

Majs och bearnaise är en riktigt bra smakkombination! Så nästa gång det blir grillkväll, toppa majsen med bea, riven parmesan, chili och koriander!

Felix Bearnaisesås
Felix Bearnaisesås

Felix Bearnaisesås

Klassisk Bea med tydlig smak av dragon och vitvinsvinäger.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 majskolvar
  • Felix Bearnaisesås
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 salladslökar
  • 1 citron, saften
  • 50 g parmesanost
  • 1 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Dela majskolvarna på längden till 4 delar. Gnid in med olja och salt och lägg på grillen tills de fått fin färg. Alternativt rosta i ugnen på grillfunktion i ca 20 minuter.
  2. Skiva chilin och salladslöken.
  3. Lägg upp majsen på ett serveringsfat, drissla över bearnasiesås och pressa över lite citronsaft.
  4. Riv över parmesanost och toppa med tunt skivad chili, salladslök och koriander.
TIPS!
Fler tips!
Felix Rostad potatissallad med sparris & parmesandressing

Fler tips!

Enkla vardagsrätter och goda receptklassiker.

Läs mer