Grillad lax med het ingefärssås

Grillad lax med het ingefärssås
Foto: TV4

Smaken på den här både söta och heta såsen mognar om såsen får stå och dra en stund.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 700 g laxfilé
  • salt och malen vitpeppar

Sås:

  • 1 dl socker
  • 0,5 dl äppelcidervinäger
  • 4 dl hönsbuljong
  • 50 g färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad spansk peppar
  • 1 msk maizena
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • kokt ris
  • kokta sockerärter

Gör så här

  1. Skala och strimla ingefäran fint och skala och finhacka vitlöken. Dela pepparfrukten i halvor på längden, kärna ur och finstrimla den. Blanda socker, vinäger, buljong, ingefära, vitlök och spansk peppar i en kastrull, koka upp och sjud sakta utan lock i 20 minuter. Rör ut maizenan i lite vatten till en redning och rör ner i såsen. Krydda med salt och peppar och låt stå till servering.
  2. Skär laxen i fyra bitar och grilla den 4 minuter på skinnsidan. Vänd och grilla färdig på köttsidan. Krydda med salt och peppar.
  3. Servera laxen med sås, kokt ris och kokta sockerärter.
Kommentera receptet

Fler goda recept