Hollandaise
Bryn smöret och låt det svalna något. Vispa äggulor och citron skummigt i en liten kastrull. Värm skummet försiktigt på låg värme under konstant vispning. Ta bort kastrullen från värmen när skummet tjocknar. Tillsätt det brynta smöret i en tunn stråle under hård vispning. Börja med en liten mängd. Smaka av med salt och eventuellt lite mer citronsaft.
Fänkålssallad
Skiva fänkålen tunt på mandolin, lägg i isvatten för extra krispighet en halvtimme.
Ta upp och låt vattnet rinna av fänkålen på hushållspapper. Blanda fänkålen med citronsaft, citronskal, dill och salt.
Lax
Gnid in laxen med salt, peppar och olivolja. Grilla i en grillpanna ett par minuter på varje sida. Låt skinnet bli krispigt. Men laxen får gärna ha lite glans inuti.
Sparris
Gnid in sparrisen med olivolja och salt. Grilla även sparrisen i grillpannan så att den får fin färg. Men inte för länge då den ska ha kvar sin krispighet.
Servera grillad lax med grillad sparris, hollandaisesås och fänkålsalladen.