Bryn smöret och låt det svalna något. Vispa äggulor och citron skummigt i en liten kastrull. Värm skummet försiktigt på låg värme under konstant vispning. Ta bort kastrullen från värmen när skummet tjocknar. Tillsätt det brynta smöret i en tunn stråle under hård vispning. Börja med en liten mängd. Smaka av med salt och eventuellt lite mer citronsaft.
Fänkålssallad
Skiva fänkålen tunt på mandolin, lägg i isvatten för extra krispighet en halvtimme.
Ta upp och låt vattnet rinna av fänkålen på hushållspapper. Blanda fänkålen med citronsaft, citronskal, dill och salt.
Lax#
Gnid in laxen med salt, peppar och olivolja. Grilla i en grillpanna ett par minuter på varje sida. Låt skinnet bli krispigt. Men laxen får gärna ha lite glans inuti.
Sparris#
Gnid in sparrisen med olivolja och salt. Grilla även sparrisen i grillpannan så att den får fin färg. Men inte för länge då den ska ha kvar sin krispighet.
Servera grillad lax med grillad sparris, hollandaisesås och fänkålsalladen.