Grillad kyckling med harissa, rostad morot och pistagesås

POPULÄRT
koket.se
Grillad kyckling med harissa, rostad morot och pistagesås
Foto: Tv4
Nidal Kersh
Nidal Kersh

Grillad kyckling med harissa, rostad morot och pistagesås

12 ingredienser

40 m

Grillad kycklinglårfilé med skön hetta från den nordafrikanska chilipasten harissa. Till serveras ugnsbakade morötter och en läckert grön sås gjord på pistagenötter och yoghurt.

Se Nidal Kersh laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 800 g kycklinglårfilé
  • 1 citron, saften
  • 1 msk harissa
  • salt
  • peppar
  • 1 dl pistagenötter (utan skal och osaltade)
  • 2 msk olivolja
  • 1 kruka mynta
  • 3 dl matyoghurt
  • 500 g morot
  • 1,5 msk granatäpplesirap
  • 1 msk harissa

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vänd runt skalade eller skrubbade morötter med olivolja och salt.
  3. Rosta dem mjuka i ugnen ca 15-25 minuter.
  4. Mixa pistagenötterna släta tillsammans med olivoljan till en fin konsistens. Tillsätt myntan och fortsätt att mixa. Blanda med yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt fram till servering.
  5. Vänd runt kycklingen med citronsaft, harissa, salt och peppar.
  6. Grilla sedan kycklingen på grillen eller tillaga i ugn så den får fin färg och tillagas rakt igenom.
  7. Skär morötterna i mindre bitar och vänd runt dem i harissa, granatäppelsirap och citronsaft.
  8. Servera kycklingen med morötterna och pistagesåsen.