• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Grillad korv med asiatisk rotfruktssallad

Grillad korv med asiatisk rotfruktssallad
Foto: TV4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Grillad korv med asiatisk rotfruktssallad

6 steg att laga

13 ingredienser

30 min

Tove lagar en otrolig rotfruktssallad med asiatiska smaker som ingefära och citrongräs. Till den serverar hon grillad korv och koriander. En perfekt somrig vardagsmiddag!

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 500 g färsk korv (t ex salsiccia eller annan korv med neutral kryddning)
  • 0,33 citrongräs, skivad
  • 1 röd chilifrukt, skivad
  • 3 gulbetor
  • 3 morötter
  • 0,5 rättika
  • 2 salladslökar, finstrimlade
  • 1,5 dl kokosgrädde
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk rörsocker
  • 1 limefrukt, juice
  • 0,5 msk ingefära, finriven
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Skala och strimla rotsakerna tunt. Antingen med mandolin eller med en julienneskalare. 
Lägg i iskallt vatten ca 15 minuter (medan du grillar) så de bli krispiga.

  2. Blanda en dressing på kokosgrädde, fisksås, limejuice och ingefära. Krossa och hacka citrongräset så fint du bara kan. Blanda ihop.
  3. 
Grilla korven på dirketvärme så den får yta, låt sedan ligga på indirektvärme så den tillagas rakt igenom.

  4. Låt rotsakerna rinna av i durkslag och vänd ner i dressingen.

  5. Servera rotsakerna med den stekta korven och koriander.
  6. Matsortera rotfruktsskalen till återvinning och njut av din måltid!