Grillad indisk currytallrik

Grillad Indisk currytallrik
Foto: TV4
Ben Game
Ben Game

Grillad indisk currytallrik

Av: Ben Game

Från: Grillmästarna

46 ingredienser

60 m

En currytallrik som innehåller allt du kan önska! Vegetariskt curry, naanbröd, mango chutney, lok bhaji, myntayoghurt och ris.

Ingredienser

portioner4 - 6

curry

  • 100 g cashewnötter
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • 1 msk garam masala
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 msk honung, flytande
  • 1 tsk salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • 200 g kokosmjölk
  • 400 g tomater, passerade
  • 300 g blomkål
  • 300 g broccoli

Myntayoghurt

  • 0,5 citron, grillad
  • 1 kruka mynta
  • 200 g yoghurt
  • salt (mängd efter smak)

mango chutney

  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk färsk ingefära, riven
  • 2 msk smör och rapsolja
  • 250 g mango, fryst eller mogen
  • 2 dl rörsocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk senapsfrö
  • 0,5 tsk chiliflakes

naanbröd

  • 2 dl vatten, fingervarmt
  • 12 g torrjäst [1 påse]
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk turkisk yoghurt
  • 1 tsk rapsolja
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • smör, smält att pensla
  • riven kokos (efter smak)

Bens ris

  • 3 dl basmatiris
  • russin (efter smak)
  • gurkmeja (efter smak)
  • salt (mängd efter smak)

Lok Bhaji

  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 0,5 krm salt
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk garam masala
  • 2 lökar, grovt hackade

Gör så här

Curry

  1. Blanda cashewnötter, rapsolja, ingefära, Garam Masala, spiskummin, kardemumma, honung, salt och cayennepeppar i en mixer. Mixa tills du får ett fin och slät pasta.
  2. Stek pastan i en het panna ca 10 minuter. Tillsätt kokosmjölk och tomater och låt allt koka ihop i ca 15 minuter på låg värme.
  3. Grilla din blomkål och broccoli på en het grill tills dem blir mjuka och får en fin färg. Blanda sedan ner dem i curryn. Låt allt koka i ca 10 minuter.

Myntayoghurt

  1. Grilla citronen. Hacka myntablad och blanda med yoghurt, saft ifrån den grillade citronen och en nypa salt

Mango chutney

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och ingefära i smör och rapsolja i en kastrull. Tillsätt mango, socker, vinäger, senapsfrön och chiliflakes. Koka på låg värme på grillen. Låt den kallna. Ska helst serveras kall.

Naanbröd

  1. Blanda fingervarmt vatten och jäst i en bunke. Vänta 2 minuter och blanda sedan i bakpulver, turkisk yoghurt, olja, salt och vetemjöl. Låt jäsa i ca 2 timmar.
  2. När degen jäst klart kavlar du ut den och formar tortilla bröd, de grillas sen med hjälp av en pizzasten på grillen tills de fått fin färg på båda sidorna.
  3. Pensla med smält smör och strö på kokosflingor innan servering.

Bens ris

  1. Koka upp vatten och tillsätt ris och salt. Låt riset koka halva tiden.
  2. Häll av vattnet med ett durkslag och behåll vattnet i kastrullen. Lägg riset i durkslaget ovanpå kastrullen med vattnet. Täck med folie och låt riset ånga färdigt.
  3. Blanda riset med russin och gurkmeja.

Lok Bhaji

  1. Blanda ihop ägg, mjöl, mjölk, salt, spiskummin, Garam Masala och grovt hackad lök.
  2. Gör sedan små bollar av smeten och fritera på grillen tills de blir bruna och fina.
  3. Serveras direkt med flingsalt tillsammans med curryn, yoghurten, chutney, naan och riset!