Grillad halloumi med avokado

16 röster
4
Grillad halloumi med avokado
Foto: TV4

Halloumiosten kommer från Cypern, den är god både stekt och grillad. Den smälter inte utan blir bara härligt mjuk. Sallatsorter som passar är lollo rosso, frisée eller rosé.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 240 g halloumiost
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 avokador
  • 350 g salladsmix
  • 1 paprika
  • olja, till stekning

dressing:

  • 4 msk olivolja
  • 1 msk citron, pressad
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 2 tsk persilja, finhackad
  • 1 tsk honung, flytande
  • 0,5 tsk balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Dressing: Rör samman olivolja, balsamvinäger, citron och honung och pressa i vitlök. Hacka de färska örterna och krydda med dem, svartpeppar och salt.
  2. Skär osten i 1/2 cm tjocka skivor och vänd dem i mjöl. Hetta upp lite olja i en stekpanna och stek ostskivorna tills de fått fin färg. Krydda med peppar.
  3. Dela avokadorna, ta bort kärnorna och gröp ut fruktköttet, så helt som möjligt, ur skalet. Skär det i skivor, blanda med rivna sallatsblad och lägg upp på tallrik. Lägg den nystekta osten ovanpå sallaten och toppa med strimlad paprika.

Laddar fler recept...