Grillad hälleflundra
Grillad hälleflundra
9 ingredienser
Bjud på en smakrik och fruktig sallad med lite sting till hälleflundran. Är filéerna stora kan du dela dem, så går det lättare att grilla dem.
Ingredienser
- 650 g hälleflundra
- 600 g potatis, gärna mandel
- 2 blodapelsiner
- 3 salladslökar
- 2 milda gröna pepparfrukter
- 1 msk svarta senapsfrön
- 2 msk rapsolja
- salt
- peppar
Gör så här
- Värm ugnen till 175°.
- Skala och skär potatisen i klyftor. Koka den mjuk och låt ånga av. Skala apelsinerna och skär ut skinnfria klyftor. Strimla löken. Kärna ur pepparfrukterna och skär tunna ringar.
- Grilla hälleflundran vackert rutig. Krydda med salt och peppar. Lägg den på ett fat och efterstek den i ugnen i ca 10 minuter.
- Blanda potatisen med lök, pepparfrukt och apelsinklyftor. Strö över senapsfrön. Ringla över oljan och smaka av med salt och peppar. Lägg fisken ovanpå och servera.