Grillad fläskkarré med koriander och fänkål i pitabröd

26 röster
30 m
4

Fyllda pitabröd med grillad, kryddig fläskkarré, korianderyoghurt och fräsch fänkålssallad.

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Fläskkarré

  • 600 g fläskkarré

Rub

  • 0,5 dl havssalt
  • 2 tsk cayennepeppar
  • 1 msk malen koriander
  • 2 msk fruktte
  • 1 msk farinsocker

Korianderyoghurt

  • 2 dl tjock yoghurt
  • 1 klyftor vitlök, rivna
  • 1 lime, skal
  • 1 dl koriander, grovhackad
  • salt och peppar

Fänkålssallad

  • 2 fänkål
  • 1 gurka
  • 1 rödlök
  • 1 påse babyspenat
  • 1 msk olivolja
  • 1 lime, skal och saft
  • salt och svartpeppar

Servering

  • 4 pitabröd
  • koriander

Gör så här

  1. Mixa alla ingredienser till rubben i en mixer alternativ kaffekvarn.
  2. Gnid in köttet med rubben. Grilla försiktigt ca 4-5 minuter på varje sida. Låt vila och skiva tunt innan servering.
  3. Blanda alla ingredienser till korianderyoghurten och smaka av med salt.
  4. Gör fänkålssalladen, skiva fänkål, gurka och rödlök tunt på mandolin. Blanda med övriga ingredienser.
  5. Grilla gärna pitabrödet. Fyll sedan pitabrödet med kött, sås och sallad. Tryck gärna i extra mycket koriander. Njut!
7 juli 2015

Fler goda recept