Grillad fläskfilé med duchessepotatis

Foto: Tv4
Grillad fläskfilé med duchessepotatis
14 ingredienser
45 m
Överraska gästerna med grillad fläskfilé, duchessepotatis och husets sås till helgens middag!
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Duchesspotatis
- 1 kg mjölig potatis
- 2 äggulor
- 50 g smör
- salt
- vitpeppar
Fläskfilé
- fläskfilé
- salt
- peppar
- vitlökspulver
Husets sås
- 5 dl grädde (37%)
- 2 msk svartvinbärsgelé
- 1 msk majsstärkelse
- 1-2 tsk kinesisk soja
- fond
Gör så här
Duchesspotatis
- Skala potatisen och koka den mjuk.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Mosa potatisen, tillsätt äggulor, smör, salt och vitpeppar efter smak. Blanda.
- Spritsa ut moset på en plåt och grädda i ugnen ca 5–10 minuter.
Fläskfilé
- Starta grillen och krydda köttet.
- När glöden är bra så lägg på hela fläskfilén. Grilla i ca 30 minuter.
Husets sås
- Blanda ihop alla ingredienser till såsen och låt koka ihop i 4–5 minuter.