Grillad fläskfilé med duchessepotatis

Grillad fläskfilé med duchessepotatis
Foto: Tv4

Grillad fläskfilé med duchessepotatis

Av: Emma - Kil

Från: Halv åtta hos mig

14 ingredienser

45 m

Överraska gästerna med grillad fläskfilé, duchessepotatis och husets sås till helgens middag!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Duchesspotatis

  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 äggulor
  • 50 g smör
  • salt
  • vitpeppar

Fläskfilé

  • fläskfilé
  • salt
  • peppar
  • vitlökspulver

Husets sås

  • 5 dl grädde (37%)
  • 2 msk svartvinbärsgelé
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1-2 tsk kinesisk soja
  • fond

Gör så här

Duchesspotatis

  1. Skala potatisen och koka den mjuk.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Mosa potatisen, tillsätt äggulor, smör, salt och vitpeppar efter smak. Blanda.
  4. Spritsa ut moset på en plåt och grädda i ugnen ca 5–10 minuter.

Fläskfilé

  1. Starta grillen och krydda köttet.
  2. När glöden är bra så lägg på hela fläskfilén. Grilla i ca 30 minuter.

Husets sås

  1. Blanda ihop alla ingredienser till såsen och låt koka ihop i 4–5 minuter.