Grillad fläskfilé med caesardressing och krutonger

6 röster
40 min
4
Grillad fläskfilé med caesardressing och krutonger

Tareq lagar helgrillad fläskfilé serverad med en somrig sallad på örter, kronärtskocka och kapris, krämig caesardressing och krispiga krutonger. 

40 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 fläskfilé (à ca 600 g)
  • 1 msk smör
  • 1 dl blandade örter, hackade (persilja och gräslök)
  • 1 msk färsk dragon, hackad
  • 1 burk kronärtskockshjärta, ca 350 g
  • 1 frissésallad
  • 1 burk cocktailkapris
  • parmesanost, hyvlad till garnering

Caesardressing

  • 1 ägg
  • 7 sardellfiléer
  • 1 klyfta vitlök, skivad
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 0,5 dl neutral olja
  • 1 dl parmesanost, riven

Krutonger

  • 4 skiva surdegsbröd
  • ca 1 msk smör

Gör så här

  1. Koka ägget till dressingen i 3 minuter. Kyl det sedan direkt i kallt vatten.
  2. Skrapa ur ägget ner i en hög mixerskål. Tillsätt sardeller, vitlök, vinäger, vatten, salt och peppar. Mixa till en slät kräm.
  3. Häll i oljan, först droppvis under mixning och sedan i en stråle, tills det blir en tjock majonnäs. Blanda ner parmesanosten och eventuellt lite mer vatten.
  4. Skär brödet i tärningar. Lägg dem tillsammans med smöret i en kall panna, värm upp pannan och låt bröden bli jämnt knaperstekta under omrörning.
  5. Putsa fläskfilén från ev senor. Salta och peppra filén runt om.
  6. Grilla fläskfilén på grillen, använd locket och rulla runt den med jämna mellanrum tills den fått fin färg och en innertemperatur på 65-70 grader.
  7. Ta av från grillen och låt vila.
  8. Blanda samman de färska örterna och rulla fläskfilén i örterna.
  9. Skiva fläskfilén och varva med kronärtskockshjärtan, frissésallad, kapris, hyvlad parmesan och krutonger på ett stort fat.
  10. Ringla dressing över och servera!
13 juni 2020