Grillad flintastek med asiatisk nudelsallad

Foto: Scan
Grillad flintastek med asiatisk nudelsallad
15 ingredienser
30 min
Förläng sommaren med en fräsch och uppfriskande asiatisk nudelsallad på risnudlar, grönsaker och god sweet chili dressing. Bäst äts nudelsalladen tillsammans med en god bit grillad flintastek, koriander och lite lime.
Så väljer du rätt kött i butik

Så väljer du rätt kött i butik
Att välja svenskt spelar roll. Här hittar du tips och fler recept med svenska smaker.
Läs mer
Ingredienser
- 915 g Scan Flintastek BBQ Lök
- 180 g risnudlar
- 1 salladslök
- 150 g sockerärtor
- 0,5 gurka
- 2 morötter
- 150 g böngroddar
- 125 g jordnötter
- 1 knippe mynta
- 1 knippe färsk koriander
Dressing
- 0,5 dl japansk soja
- 2 msk sweet chilisås
- 1 msk sesamolja
- 2 limefrukter
- 0,5 röd chilifrukt
Gör så här
- Koka nudlarna 1-2 minuter, kyl sedan nudlarna snabbt i kallt vatten och droppa över lite matolja så att nudlarna inte ska klibba ihop.
- Blanda dressingen, strimla morötter, salladslök och gurka. Blanda grönsakerna, med nudlar och böngroddarna. Häll över dressingen över nudelsalladen.
- Grilla köttet och låt det vila i tio minuter. Skiva köttet i tunna skivor och toppa salladen med köttet.
- Hacka jordnötter, mynta och koriander och toppa denna rätt för heta sommarnätter!
TIPS!
Att välja svenskt kött spelar roll!

Att välja svenskt kött spelar roll!
Kolla på klippet för att lära dig mer om hur du kan göra stor skillnad genom att välja svenskt.
Läs mer