Grillad fiskfilé med kryddsmör, sparris och tomatrisotto

Grillad fiskfilé med kryddsmör, sparris och tomatrisotto
Foto: TV4

Fast, vit fisk blir jättegod att grilla. Du kan exempelvis använda sej, torsk eller gös. Till fisken passar det bra med risotto och ett kryddsmör.

28 april 2009
4

Du behöver

  • 4 filéer av fast, vit fisk
  • 1 dl vetemjöl
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 msk neutral olja
  • 1 knippa grön sparris

Kryddsmör:

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 lime
  • 1 krm salt
  • Risotto:
  • 2 dl avorioris
  • 4 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lagerblad
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk riven parmesan
  • 1 msk smör
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 tomat

Gör så här

  1. Kryddsmör: Pressa saften ur limen och rör ner limesaften och saltet i smöret. Forma till en rulle och lägg i frysen till servering.
  2. Risotto: Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs schalottenlök, vitlök och lagerblad i olivolja. Tillsätt riset och låt fräsa i ytterligare någon minut. Slå på vinet och rör om tills det kokat in. Sänk värmen och tillsätt buljongen, lite i taget under omrörning. Koka tills riset är mjukt men fortfarande har en kärna kvar. Fiska upp lagerbladet. Skär tomaten i små bitar. Ta bort kastrullen från värmen. Vänd ner parmesanost och smör. Krydda risotton med salt och peppar och vänd ner tomatbitarna.
  3. Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten. Panera fisken i mjölet, krydda med salt och peppar. Pensla grillpannan med lite olja och grilla fisken vackert gyllene på båda sidor. Servera genast med risotton, sparrisen och kryddsmöret.
Kommentera receptet

Fler goda recept