• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Grillad citronkyckling med tomat- och mozzarellasallad

Grillad citronkyckling med tomat- och mozzarellasallad
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Grillad citronkyckling med tomat- och mozzarellasallad

7 steg att laga

11 ingredienser

40 min

Trevlig grillrätt med saftiga kycklinglår som efter att de grillats vänds runt i en dressing på citron, chili och honung. Bjud med en enkel sallad på mozzarella och tomater. 

Tips! Bjud gärna med ris eller matvete om du vill göra rätten matigare.

Ingredienser

4 portioner
  • 700 g kycklinglårfilé med skinn
  • 1 citron
  • 2 msk honung (fast eller flytande)
  • 1 grön chilifrukt, tunt skivad
  • 1,5 dl gröna oliver (med kärnor)
  • 1 kruka mynta
  • 600 g färska tomater (gärna olika färger)
  • 250 g mozzarellaost, i bitar
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Citronkyckling
    Salta och peppra kycklingen. Dela i hälften.
  2. Grilla eller stek runtom (gärna i grillpanna) ca 15 minuter så att skinnet får rejält med färg.
  3. Skär halva citronen i tunna skivor. Blanda med honung, chili och oliver i en skål. Krama citronskivorna så att saften blandas med honungen.
  4. Vänd in den varma kycklingen i skålen.
  5. Tomat- och mozzarellasallad
    Skär tomater i oregelbundna bitar. Bryt mozzarellan i bitar.
  6. Varva på ett fat. Toppa med olivolja, flingsalt och peppar.
  7. Servera med kycklingen och ev tillbehör.