Grillad broccolini med gochujangdressing

NYHET
Grillad broccolini med gochujangdressing
Foto: Jimmy Guo
Jimmy Guo
Jimmy Guo

Grillad broccolini med gochujangdressing

12 ingredienser

20 min

Servera grillad broccolini som tillbehör vid nästa grillmiddag. Det är både fräscht, matigt och gott!

Ingredienser

4 - 6 portioner

Gochujangdressing

  • 1 msk gochujang
  • 5 msk tahinipasta (eller jordnötssmör)
  • 1 msk soja (ljus)
  • 1 msk strösocker
  • 1 limefrukt, saft och zest
  • 1 msk ingefära, riven
  • 2 klyftor vitlök, rivna

Servering

  • 300 g broccolini
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • 3 msk rostad lök
  • 1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

Gochujangdressing

  1. Rör ihop alla ingredienser till dressingen. Späd med en liten skvätt vatten tills den är lagom lös i konsistensen.

Servering

  1. Dressa broccolinin med olivolja och salt.
  2. Grilla eller stek broccolinin på hög värme tills den har fått fin färg och är så mjuk som du vill ha den.
  3. Lägg upp broccolinin på serveringsfat, ringla över dressingen och toppa med rostad lök och sesamfrön.