Grillad aubergineröra

NYHET
Grillad aubergineröra
Foto: Jimmy Guo
Jimmy Guo
Jimmy Guo

Grillad aubergineröra

12 ingredienser

20 min

Den här aubergineröran passar perfekt till grillat! Det är en kinesisk variant på baba ganoush och som kommer göra sig riktigt bra till sommarens grillkvällar.

Ingredienser

4 - 6 portioner
  • 2 aubergines
  • 1 msk tahinipasta (eller kinesisk sesampasta)
  • 1 msk soja
  • 1 tsk strösocker
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 msk korianderstjälkar, hackade
  • 3 msk chiliolja
  • sesamfrön
  • wontonplattor, friterade
  • 2 tsk chingkiangvinäger
  • salt

Gör så här

  1. Stick några hål runtom i auberginen med en vass kniv.
  2. Rosta auberginen i ugnen på 220 grader varmluft eller grilla dem tills skinnet är sotat och innanmätet helt mjukt. Kolgrillat blir såklart godast!
  3. Lägg auberginerna i en skål, täck över och låt svalna några minuter.
  4. Häll av eventuell vätska från auberginen och ta bort så mycket av det brända skalet som du kan.
  5. Rör ihop innanmätet från auberginen med tahini, soja, socker, vitlök, sesamolja och koriander. Samt smaka av med salt.
  6. Bre ut röran på ett serveringsfat.
  7. Ringla över chiliolja och toppa med sesamfrön.
  8. Servera röran med friterade wontonplattor.