Grillad aubergine med sötpotatishummus

Foto: Köket.se
Grillad aubergine med sötpotatishummus
8 ingredienser
ca 35 m.
En gott tillbehör till köttbiten eller servera som ett perfekt och mättande vegetariskt alternativ. Gör egen hummus eller köp färdig hummus, smaksätt med sötpotatis och Felix BBQ Sweet & Smokey.
Ingredienser
- 2 sötpotatisar
- 2 dl hummus
- ca 0,5 dl Felix BBQ Sweet & Smokey
- 2 aubergines
- salt
- matolja
- 1 granatäpple
- bladsallad
Gör så här
- Koka sötpotatisen mjuk och mixa den med hummus. Smaka upp med Felix BBQ Sweet/Smokey.
- Skiva auberginen i två delar och ringla lite matolja och strö salt över. Gratinera i ugnen på ca 200-225 grader tills den är mjuk, ca 30 minuter.
- Servera auberginen med sötpotatishummusen, några salladsblad och kärnor från granatäpple. Underbara smaker mellan beskt, sött och lite syrligt!
TIPS!