Grillad aubergine med sötpotatishummus

Felix aubergine med sötpotatishummus
Foto: Köket.se

Grillad aubergine med sötpotatishummus

8 ingredienser

ca 35 m.

En gott tillbehör till köttbiten eller servera som ett perfekt och mättande vegetariskt alternativ. Gör egen hummus eller köp färdig hummus, smaksätt med sötpotatis och Felix BBQ Sweet & Smokey.

Ingredienser

portioner
  • 2 sötpotatisar
  • 2 dl hummus
  • ca 0,5 dl Felix BBQ Sweet & Smokey
  • 2 aubergines
  • salt
  • matolja
  • 1 granatäpple
  • bladsallad

Gör så här

  1. Koka sötpotatisen mjuk och mixa den med hummus. Smaka upp med Felix BBQ Sweet/Smokey.
  2. Skiva auberginen i två delar och ringla lite matolja och strö salt över. Gratinera i ugnen på ca 200-225 grader tills den är mjuk, ca 30 minuter.
  3. Servera auberginen med sötpotatishummusen, några salladsblad och kärnor från granatäpple. Underbara smaker mellan beskt, sött och lite syrligt!
TIPS!