Grekiska tomatbiffar med yoghurtsås

POPULÄRT
Grekiska tomatbiffar med yoghurtsås NY
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Grekiska tomatbiffar med yoghurtsås

19 ingredienser

30 min

Siri Barje bjuder på underbara tomatbiffar gjorda på sommarens färska tomater, lök och örter. Till den serverar hon ugnsbakad potatis och en sval yoghurtsås med smak av fetaost och vitlök. En perfekt vardagsmiddag som går fort att göra!

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner

Potatis

  • 900 g delikatesspotatis (med skal)
  • 1 citron, saft
  • salt
  • olja

Biffar

  • 500 g tomat
  • 1 rödlök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 citron, skal
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka dill
  • olivolja, till stekning

Sås

  • 150 g fetaost
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök
  • salt

Till servering

  • bladspenat
  • citron, klyftad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220*C, blanda potatisen med olja och salt, rosta i 20-25 minuter.
  2. Blanda fetaost med vitlök, salt och lite yoghurt. När den är slät, vänd ned resten av yoghurten. Ställ åt sidan i minst 10 minuter.
  3. Hacka tomaterna fint.
  4. Hacka rödlöken. Finhacka vitlök och tillsätt lite salt när du hackar den så blir det som en "paste".
  5. Hacka dill och persilja. Spara lite till servering.
  6. Lägg allt i en skål och tillsätt mjöl och bakpulver. Riv i citronskal.
  7. Rör ihop till en smet.
  8. Värm en panna med oljan och stek biffarna på medelhög värme. Stek tills gyllene.
  9. Ta ut potatisen och toppa med lite citronsaft.
  10. Servera biffarna med potatis, såsen och extra dill och persilja strödd över samt citronklyftor.