Grekisk allt på en plåt-kyckling med gurksallad

33 röster
1 h
4
Grekisk allt på en plåt-kyckling med gurksallad
Foto: TV4

Perfekt kycklingrätt med grekiska smaker som tillagar sig själv i ugnen! Bjud med en krämig och fräsch gurksallad och du har en rätt som passar lika bra till vardags som till helgen.

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

  • 650 g kycklinglårfilé, med skinn
  • 12 färskpotatis, tvättade och skivade
  • 4 rödlökar, klyftade
  • 6 klyftor vitlök, krossade
  • 2 msk färsk oregano
  • 3 msk olivolja
  • 1,5 dl kalamataoliver
  • 0,5 citron, tunt skivad

Gurksallad

  • 1 gurka, skalad
  • 1,5 dl grekisk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 2 msk dill, hackad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda kyckling, potatis, lök, vitlök, oregano och olja i en ugnsform. Krydda med salt och peppar.
  3. Stek kycklingen i ugnen ca 45 minuter.
  4. Gurksallad
    Skär gurkan i bitar och blanda runt med vitlök, yoghurt och dill. Smaka av med salt.
  5. Ta ut kycklingen ur ugnen och blanda med oliver och citronskivor i formen. Servera med gurksalladen.
  6. Glöm inte att matsortera skal från lök och vitlök för en mer hållbar matlagning, och njut av din grekiska kyckling. /Köket-redaktionen
29 juni 2019

Laddar fler recept...