Green waffles

Green waffles
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Green waffles

11 ingredienser

20 m

”Vackert gröna våfflor med sting, helt glutenfria. Passar även som tillbehör till t.ex rökt lax och räkor.” /Erik Videgård

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 75 g smör
  • 175 g bladspenat
  • 4 dl mandeldryck (osötad)
  • 4 ägg
  • 4 dl majsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 2 dl vatten, kallt

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna något.
  2. Koka upp 2 liter saltat vatten och lägg i spenatbladen i 30 sekunder, sila av och spola med kallt vatten.
  3. Vispa upp mandeldryck och ägg, blanda ner mjölet och rör till en klumpfri smet.
  4. Tillsätt bakpulver, kryddor och det smälta smöret.
  5. Mixa spenaten med 2 dl vatten.
  6. Tillsätt spenaten till smeten.
  7. Låt smeten vila i 20 minuter och grädda sedan våfflorna.