Gravad renfilé med lingonmousse

2 röster
45 m + förberedelser dygnet innan
4

Förrätt med egen gravad renfilé, hemgjord lingonmousse och enbärsvinegrett.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
45 m + förberedelser dygnet innan
4
4 portioner

Du behöver

Gravad renfilé

  • 200 g renfilé
  • 0,5 msk salt
  • 0,5 msk strösocker
  • 1 tsk stött svartpeppar
  • 1 msk färsk fransk dragon eller timjan

Lingonmousse

  • 1 dl lingon
  • 3 msk strösocker
  • 1 dl grädde

Enbärsvinegrett

  • 1 dl olja
  • 10 torkade enbär
  • 2 msk vitvinäger
  • Salt

Garnering

  • Rucola
  • Pinjenötter
  • Västerbottensost

Gör så här

  1. Gravad renfilé
    Blanda ihop salt, socker, peppar och dragon eller timjan. Gnid in köttet med blandningen.
  2. Lägg filén i en tjock plastpåse och ställ in den i kylen. Låt stå ett dygn. Skär köttet i tunna skivor.
  3. Lingonmousse
    Mixa lingonen med socker och värm i en kastrull. Ställ åt sidan när sockret löst upp sig ordentligt.
  4. Vispa sedan grädden och blanda med lingonkrämen. Ställ i kylen en stund.
  5. Enbärsvinegrett
    Krossa enbären och värm upp oljan tillsammans med bären tills de börjar dofta.
  6. Mixa oljan och enbär, tillsätt vinäger och smaka av med salt.
  7. Garnering
    Lägg en bädd av ruccolasallad i botten på tallriken, gravad renfilé i mitten av bädden, lingonmousse på sidan av renfilén och cirkla försiktigt enbärsvinägretten över sallad och renfilé. Hyvla sedan över Västerbottensosten och toppa med pinjenötter.
1 oktober 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept