Gravad lax, Lisa Lemkes recept
Gravad lax, Lisa Lemkes recept
7 ingredienser
2 dygn
Klassisk gravad lax enligt Lisa Lemkes recept med citron och fänkål.
Se Lisa Lemke laga receptet

Ingredienser
- 1 kg laxsida (mittbiten, med skinnet kvar från fiskdisken)
- 0,5 dl salt
- 1 dl strösocker
- 3 msk fänkålsfrö, rostade och grovmortlade
- 1 citron, rivet skal
- 1 msk svartpeppar, grovkrossad
- 1 dl dill, finhackad
Gör så här
- Blanda alla ingredienser utom laxen. Gnid in detta på laxen som du först putsat och tagit bort benen från. Lägg in laxen i plastpåse, gärna dubbla, och lägg in i kylen. Låt ligga i kylskåp 2 dygn,vänd gärna på laxen ett par gånger under tiden. Skär laxen i tunna skivor.