Gravad älgfilé med ginmarinerade lingon och parmesanflarn

1 röst
40 m + tid i frys
4

Rustik med festlig förrätt på gravad älgfilé som serveras med ginmarinerade lingon och krispiga parmesanflarn. En riktigt god rätt till helgens middag!

Visa mer
40 m + tid i frys
4
4 portioner

Du behöver

Gravad älgfilé

  • 400 g älgfilé
  • 2 msk salt
  • 1 msk socker
  • 1 msk enbär, hackade
  • svartpeppar, grovstött
  • färsk rosmarin
  • färsk timjan
  • 2 msk gin

Ginmarinerade lingon

  • lingon
  • gin

Parmesanflarn

  • parmesan

Servering

  • olja
  • svartpeppar, nymald
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Gravad älgfilé
    Lägg filén med alla ingredienser i en plastpåse och låt ligga i kylen i 2 dygn om den är tjock, annars kortare tid.
  2. Frys sedan filén och ta ut den ur frysen en stund innan den ska skivas. Det är lättare att skiva filén om den är halvtinad.
  3. Ginmarinerade lingon
    Häll frysta lingon i en skål och täck med gin och låt stå ett par timmar.
  4. Parmesanflarn
    Sätt ugnen på 200 grader, riv parmesan och lägg i högar på en plåt. Grädda till parmesanen fått fin färg. Ta ut flarnen, låt svalna och bryt sedan i bitar.
  5. Servering
    Lägg den gravade älgfilén på tallrikar som en solfjäder. Droppa lite god olja på, lite nymald svartpeppar och garnera med ginmarinerade lingon och parmesanflarn.
16 april 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...