Gravad älgfilé med ginmarinerade lingon och parmesanflarn

Gravad älgfilé med ginmarinerade lingon och parmesanflarn

Gravad älgfilé med ginmarinerade lingon och parmesanflarn

Av: Bo Svensson och Monika Erixon, Äggaboden Ronneby

Från: Fiskedestination

13 ingredienser

40 m + tid i frys

Rustik med festlig förrätt på gravad älgfilé som serveras med ginmarinerade lingon och krispiga parmesanflarn. En riktigt god rätt till helgens middag!

Ingredienser

portioner

Gravad älgfilé

  • 400 g älgfilé
  • 2 msk salt
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk enbär, hackade
  • svartpeppar, grovstött
  • färsk rosmarin
  • färsk timjan
  • 2 msk gin

Ginmarinerade lingon

  • lingon
  • gin

Parmesanflarn

  • parmesanost

Servering

  • olja
  • svartpeppar, nymald

Gör så här

Gravad älgfilé

  1. Lägg filén med alla ingredienser i en plastpåse och låt ligga i kylen i 2 dygn om den är tjock, annars kortare tid.
  2. Frys sedan filén och ta ut den ur frysen en stund innan den ska skivas. Det är lättare att skiva filén om den är halvtinad.

Ginmarinerade lingon

  1. Häll frysta lingon i en skål och täck med gin och låt stå ett par timmar.

Parmesanflarn

  1. Sätt ugnen på 200 grader, riv parmesan och lägg i högar på en plåt. Grädda till parmesanen fått fin färg. Ta ut flarnen, låt svalna och bryt sedan i bitar.

Servering

  1. Lägg den gravade älgfilén på tallrikar som en solfjäder. Droppa lite god olja på, lite nymald svartpeppar och garnera med ginmarinerade lingon och parmesanflarn.