Gratinerade ostron

Gratinerade ostron
Foto: TV4

Ostron äts oftast färska och naturella. Som omväxling kan det vara trevligt att gratinera och servera som en lyxig förrätt eller tilltugg till en drink.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 12 ostron
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 150 g spenat
  • 0,5 dl grädde
  • 1 tsk tomatpuré
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 tsk konjak
  • 1 krm tabasco
  • salt och malen vitpeppar
  • grovt salt till formen

Gör så här

  1. Värm ugnen till 275°. Strö grovt salt i bottnen på en ugnssäker form. Öppna ostronen och lägg dem i ena skalhalvan i formen.
  2. Hacka löken och fräs mjuk i smör. Strimla spenatbladen. Fördela lök och spenat i ostronskalen.
  3. Blanda samman grädde, tomatpuré, citronsaft, konjak och tabasco. Häll blandningen över ostronen med hjälp av en sked. Gratinera i ca 3 minuter.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept