Gratinerad torsk med broccoli

Gratinerad torsk med broccoli
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Gratinerad torsk med broccoli

10 ingredienser

En enkel och god fiskgratäng som kan serveras med ris eller pressad potatis.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 600 g torskfilé
  • 0,5 fiskbuljongtärning
  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 1,5 dl kaffegrädde
  • citron, pressad
  • 1 äggula
  • 250 g fryst broccoli
  • salt
  • Ugn: 200-275°

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i ugnsform, salta lätt och täck med smörat papper. Koka knappt klar i ugnen i cirka 15 minuter. Slå av spadet i en kopp, späd med vatten till 1 1/2 dl. Smula ner buljongtärningen.
  2. Fräs margarin och mjöl i en kastrull, späd med buljong och grädde. Koka såsen 5 minuter. Krydda med salt, peppar och citron. Rör ner äggulan och bred såsen över fisken.
  3. Förväll broccolin i hett vatten. Låt den rinna av och lägg den runt fisken. Gratinera i 250-275° tills ytan fått färg.