Gratinerad sparris
Gratinerad sparris
12 ingredienser
30 m
Har du hunnit njuta av säsongens härliga sparris? Oavsett måste du testa det här receptet på gratinerad sparris, det är en riktig fullträff!
Ingredienser
- 2 msk smör
- 2,5 msk vetemjöl
- 5 dl mjölk
- 100 g gruyèreost
- 1 tsk senap
- 0,5 tsk salt
- 1 krm malen svartpeppar, grovmalen
- malen muskot, eller riven
- grön sparris
- gruyèreost (att toppa med)
- 1 mozzarellaost
- 1 msk krutonger
Gör så här
- Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet.
- Vispa i mjölken lite i taget och låt koka upp under omrörning till en slät bechamelsås. Koka ca 5 minuter.
- Stäng av plattan och tillsätt osten och senapen. Blanda tills osten har smält. Smaka av med salt, peppar och eventuellt muskot.
- Bryt eventuellt av den nedre delen på sparrisen.
- Stek sparrisen i lite olja.
- Lägg sparrisen i en ungsform, toppa med bechamelsåsen, riven gruyèreost, mozarella och krossade krutonger.
- Grädda i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.