Gratinerad kronärtskocka med mynta

Gratinerad kronärtskocka med mynta

3

5 steg att laga

9 ingredienser

20 min

Ett superenkelt och fantastiskt gott tillbehör på inlagda kronärtskockor gratinerade med ett krispigt örttäcke.

Zeta marinerade kronärtskockor

Zeta tipsar!

Marinerade kronärtskockor - perfekta som antipasti eller som ett tillbehör till grillat kött eller lax.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 burk Zeta Kronärtskockor marinerade (à 290 g)
  • 1 dl ströbröd
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk Zeta Parmigiano Reggiano, riven fint
  • 1 kruka färsk mynta
  • 5 msk Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Intenso
  • 3 msk färsk persilja, plockade blad
  • 0,5 dl mandelspån
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Häll av lagen och låt kronärtskockorna rinna av i en sil.
  3. Mixa ströbröd med pressad vitlök, hälften av parmesanen, persilja, mynta (spara några blad till garnering), olivolja och salt.
  4. Lägg kronärtskockorna tätt i en mindre ugnsform. Toppa dem med den mixade brödsmeten. Riv över lite extra parmesan.
  5. Gratinera ca 5-10 minuter i ugnen tills de får en vacker gyllenbrun färg. Toppa med olivolja, mandelspån och färsk mynta.
TIPS!
läs mer
Krispig pizza med tomatsås, mozzarella och prosciutto crudo

Fler tips från Zeta!

Här hittar du fler goda recept av Isabella Morrone

Läs mer