Gratinerad kantarelltoast med kräm på västerbottensost

43 röster
20 m
4

Härlig förrätt bestående av en gratinerad toast med svamp och ostkräm.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1,5 l kantareller
  • 4 skivor bröd
  • 100 g smör
  • 1 dl lagrad ost, ex Västerbotten ost
  • 4 msk cream fraiche
  • Salt och peppar
  • 1 msk persilja

Gör så här

  1. Smörstek kantarellerna i allt smör salta och peppra.
  2. Vänd ner bröd bitarna i stek pannan med de färdigstekta kantarellerna, så att brödet suger upp resten av det svamp smakande smöret.
  3. Blanda ihop Cream fraiche med den rivna osten och klicka ut ca en matsked per bröd bit.
  4. Gratinera bröd bitarna i ugnen tills osten är smält och fått färg.
  5. Toppa därefter de färdig gratinerade bröden med de smör stekta kantarellerna, garnera med finhackad persilja.
18 september 2018

Laddar fler recept