Tunna små pannkakor fyllda med en gräddig svampstuvning och sen gratinerade med cheddar i ugn. En klassiker som med fördel bjuds med en krispig sallad i vinägrett.
Vispa ihop ägg och mjöl till en tjock smet. Tillsätt mjölken, lite i taget, och vispa slätt. Salta. Låt stå och svälla ca 15 minuter.
Fräs champinjoner ordentligt tills all vätska är borta i en kastrull med lite olja. Lägg i lök, vitlök och smör när champinjonerna är torra. Låt bryna en stund i det goda smöret.
Strö över mjöl och vänd runt ordentligt. Häll i grädde, koka ihop några minuter och smaka av med salt och peppar. Avsluta med att vända ner persilja.
Grädda tunna och lite mindre pannkakor i smör. Låt svalna.
Sätt ugnen på 180 grader, varmluft.
Rulla ihop crêpes med stuvning i mitten. Lägg med skarven nedåt i en smord ugnssäker form.
Riv över cheddar. Gratinera i ugnen ca 10 minuter tills osten smält och fått lite färg.
Bryt salladen i mindre bitar och lägg i en skål.
Blanda en vinägrett av olja, citronjuice, citronskal, dragon, salt och peppar. Ringla vinägretten över salladen precis före servering och vänd runt.