Granatäpplesallad med kyckling och rotfrukter

6 röster
30 m
4-6

Förrätt med smörstekta rotfrukter, gräddig kyckling och mycket majonnäs. Toppas med granatäpple och valnötter.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Så väljer du rätt kött i köttdisken
30 m
4-6

Du behöver

  • 3 rödbetor
  • 3 potatisar
  • 1 morot
  • 2 ägg
  • 500 g kycklingbröst
  • 2 gula lökar
  • 1 dl grädde
  • 100 g smör, att steka i
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
  • 2 granatäpplen
  • 500 g valnötter
  • 500 g majonnäs (eller crème fraiche)

Gör så här

  1. Hacka rödbetorna och stek dem i smör. Hacka potatisen och stek i smör. Hacka morötter och stek i smör. Koka ägg och finhacka.
  2. Hacka kycklingen i små bitar och stek tillsammans med lök. Tillsätt grädde, salt och peppar.
  3. Börja med ett lager potatis, fortsätt med majonnäs, kyckling och valnötter, sen morötter, fortsätt med majonnäs, kyckling och valnötter, sen rödbetor.
  4. Ovanpå lagret med rödbetor görs ett lager med majonnäs. Sedan strör man på granatäpplen och valnötter.
24 mars 2016