Gräddkokt kål med bratwurst

POPULÄRT
koket.se
Gräddkokt kål med bratwurst
Foto: TV4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Gräddkokt kål med bratwurst

16 ingredienser

40 min

Tre sorters kål rostas i ugn tillsammans med grädde. Det blir ett fantastiskt tillbehör till i princip allt. Här serveras den med stekt bratwurst och picklade senapsfrön.

Se Tom Sjöstedt laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Kål i ugn

  • 600 g spetskål
  • 400 g blomkål
  • 100 g grönkål
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 citron, skalet
  • salt
  • peppar

Picklade senapskorn

  • 0,5 dl bruna senapskorn
  • 0,5 dl gula senapsfrön
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten

Bratwurst

  • 4 bratwurstkorvar
  • smör, till stekning

Garnering

  • 1 kruka körvel
  • 0,5 ask krasse

Gör så här

Gräddkokt kål

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela spetskålen i klyftor. Dela blomkålen i buketter. Blanda med salt och olivolja i en ugnssäker form.
  2. Rosta i ugnen ca 20 minuter. Skär loss bladen från grönkålsstammen. Tillsätt grönkålsblad och grädde till ugnsformen. Rosta vidare ca 15 minuter. Smaka av med finrivet citronskal och salt.

Picklade senapskorn

  1. Koka senapskornen i vatten. Skölj dem rena. Vispa ihop ättika, socker och vatten. Lägg i kornen och låt dem gärna ligga över natten.

Bratwurst

  1. Snitta korven och stek i smör så den är varm i mitten.
  2. Servera korven med den gräddkokta kålen och picklade senapsfrön (sila av fröna från vätskan). Garnera med körvel och krasse.