• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Gräddig viltlax med lingon

Gräddig viltlax med lingon
Foto: Jenny Finn
Jenny Finn
Jenny Finn

Gräddig viltlax med lingon

5 steg att laga

7 ingredienser

30 m

"Timjan, lingon och lax är verkligen en god och ganska otippad kombo, i alla fall var den det för mig. Magiskt gott och har du mot förmodan missat, laga bums!" /Jenny Finn

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 laxfiléer [eller 600 g hel bit]
  • 1 tsk salt
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk viltfond (eller kantarellfond, kalvfond)
  • 2 msk lingonsylt
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Salta laxen och lägg den i en ugnsfast form.
  3. Blanda grädde, fond, sylt, timjan och svartpeppar. Häll över laxen.
  4. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  5. Servera med exempelvis pressad potatis och haricot verts.