Gräddig rotfruktssoppa med pepparrotsvisp

25 röster
30 m
4
Gräddig rotfruktssoppa med pepparrotsvisp
Foto: köket.se

Upptäck FELIX sortiment av goda soppor.

Felix gulasch produktbild ny
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,25 rotselleri
  • 1 palsternacka
  • 2 morötter
  • 2 potatisar
  • 1 gul lök
  • 0,5 purjolök
  • smör, till stekning
  • ca 7 dl vatten, fyll upp så det täcker
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 2 msk gräslök (eller ramslök)
  • 2-3 dl grädde

Pepparrotsvisp

  • 2 dl crème fraîche
  • 1-2 msk färsk pepparrot, riven

Gör så här

  1. Skrubba rotfrukterna men behåll gärna skalet. Skär ner rotselleri, palsternacka, morötter och potatis till små grytbitar.
  2. Skala och hacka den gula löken och skiva purjolöken.
  3. Fräs rotfrukterna och löken i en stor gryta tillsammans med en klick smör.
  4. Slå över vatten så det täcker rotfrukterna. Tillsätt 2 buljongtärningar.
  5. Låt koka tills rotfrukterna nästan mjuknat helt. Krydda sedan med gräslök och tillsätt grädden.
  6. Koka ytterligare några minuter.
  7. Vispa crème fraiche fast och fluffigt med en elvisp. Riv ner pepparrot och smaka av.
  8. Servera rotfruktssoppan tillsammans med pepparrotsvisp.
Tips!
Ädelostpaj med broccoli och sparris
19 oktober 2018