Gräddig rotfruktssoppa med pepparrotsvisp

Foto: köket.se
Gräddig rotfruktssoppa med pepparrotsvisp
13 ingredienser
30 m
Lättlagad och len soppa med rotfrukter, grädde och gräslök. Toppas med en vispad crème fraiche smaksatt med pepparrot.
Felix tipsar!

Felix tipsar!
Testa även Felix Cheddar Morotssoppa! Krämig soppa på morot, röda linser och färsk crème fraiche.
Läs mer
Ingredienser
- 0,25 rotselleri
- 1 palsternacka
- 2 morötter
- 2 potatisar
- 1 gul lök
- 0,5 purjolök
- smör, till stekning
- ca 7 dl vatten, fyll upp så det täcker
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 2 msk gräslök (eller ramslök)
- 2-3 dl grädde
Pepparrotsvisp
- 2 dl crème fraîche
- 1-2 msk färsk pepparrot, riven
Gör så här
- Skrubba rotfrukterna men behåll gärna skalet. Skär ner rotselleri, palsternacka, morötter och potatis till små grytbitar.
- Skala och hacka den gula löken och skiva purjolöken.
- Fräs rotfrukterna och löken i en stor gryta tillsammans med en klick smör.
- Slå över vatten så det täcker rotfrukterna. Tillsätt 2 buljongtärningar.
- Låt koka tills rotfrukterna nästan mjuknat helt. Krydda sedan med gräslök och tillsätt grädden.
- Koka ytterligare några minuter.
- Vispa crème fraiche fast och fluffigt med en elvisp. Riv ner pepparrot och smaka av.
- Servera rotfruktssoppan tillsammans med pepparrotsvisp.
TIPS!