• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Gräddig räkpasta med saffran och dragon

Gräddig räkpasta med saffran och dragon
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Gräddig räkpasta med saffran och dragon

93

4 steg att laga

16 ingredienser

​En lite extra god och krämig pasta med räkor, saffran och purjolök. Perfekt att laga till någon du tycker lite extra bra om.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g linguine
  • 1 fänkål
  • 0,5 purjolök
  • 1 morot
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 torkad peperoncini (piri-piri, chiliflakes eller färsk chilifrukt går också bra)
  • 0,5 g saffran
  • 2 dl grädde
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 msk koncentrerad skaldjursfond
  • 1 äpple
  • 1 kruka dragon
  • 200 g skalade räkor
  • parmesanost, till servering
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Koka pastan i saltat vatten tills al dente.
  2. Strimla under tiden purjolöken och vitlök, hacka fänkål och morot. Fräs detta i olivolja tills löken är mjuk. Låt saffran och chili fräsa med i någon minut och slå sedan på vin och låt koka upp.
  3. Slå på grädde och fond, krydda med salt och peppar och låt koka upp. Sjud utan lock i ca 5-10 minuter. Tillsätt lite mer vätska från pastavattnet om du tycker att såsen blir lite tjock. Rör om då och då under tiden.
  4. Vänd ner räkor, finhackat äpple och dragon i såsen. Låt räkorna bara bli varma. Smaka av med salt och peppar och sväng sedan runt pastan med såsen. Servera genast med lite parmesan på toppen.