Krämig pasta med höstsvamp och vitt vin

Foto: Köket
Krämig pasta med höstsvamp och vitt vin
12 ingredienser
20 min
En gräddig höstpasta med kantareller, skogschampinjoner och ostronskivling. Vitt vin och timjan gör smaken extra lyxig!
Ingredienser
- 4 port Kungsörnen Svensk penne
- 100 g kantareller
- 100 g skogschampinjoner
- 100 g ostronskivling
- smör, att steka i
- 1 kruka färsk timjan
- 2 schalottenlökar
- 2,5 dl grädde
- 1,5 dl vitt matlagningsvin
- 250 g körsbärstomater
- salt, efter smak
- peppar, efter smak
Gör så här
- Koka pastan al dente enligt anvisningarna på paketet. Häll av och spara någon deciliter av kokvattnet.
- Ansa, skiva och stek svampen i smör tills vätskan kokat ur och den fått fin färg.
- Under tiden, skala och hacka lök. Dra timjanbladen från stjälkarna. Låt löken och timjan steka med kantarellerna.
- Häll på grädde och matlagningsvin. Salta och peppra efter smak.
- Dela körsbärstomaterna i mindre bitar. Lägg ner i såsen.
- Häll pastan i stekpannan och blanda runt. Späd eventuellt med lite pastavatten för krämigare sås. Låt koka ihop någon minut och smaka av med salt och peppar.
TIPS!