Gräddig pasta med lax, spenat och endive

25 m
4
Spela video Gräddig pasta med lax, spenat och endive
Foto: TV4
25 m
4

Du behöver

  • 400 g strozzapreti

Röd endive

  • 2 röda endive
  • 1 msk ättika
  • 2 msk socker
  • 1 msk vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 knippe babyspenat
  • salt

Gräddsås med snabbrimmad lax

  • 400 g färsk lax
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • 2 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 4 dl grädde
  • 1 msk dijonsenap
  • citron, skal från
  • 1 dl gräslök, strimlad
  • salt och svartpeppar

Servering

  • parmesanost

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Strimla endiven i jämna bitar. Vispa ättika, socker och vatten tills det löst sig. Dressa endiven med ättikslagen och olivolja. Låt stå framme till servering. Tillsätt spenaten och smaka av med salt.
  3. Skär laxen i tärningar. Salta och låt stå tills den ska användas.
  4. Fräs lök och vitlök i smöret. Tillsätt vin och låt koka ihop. Häll i grädden och låt koka ihop. Smaka av med dijonsenap och citronskal.
  5. Tillsätt laxen och skivad gräslök precis innan servering. Häll över pastan och toppa med endivesalladen och nyriven parmesan
Kommentera receptet

Fler goda recept