Gräddig filégryta
Gräddig filégryta
13 ingredienser
30 m
Lätt- och snabblagad gryta som går hem hos hela familjen. Byt ut köttet mot något annat kött som du gillar bättre, eller det du redan har i frysen. Och variera även med andra grönsaker, om du vill. /Ulrika
409 kcal/portion
Recept ur Nya kickstarter med Ulrika
Ingredienser
- 600 g fläskfilé (eller kalvfilé)
- 1 rödlök
- 2 klyftor vitlök
- 1 msk smör
- salt
- svartpeppar
- 1 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- 2 dl crème fraîche
- 1 msk blandade örter (frysta)
- 1 röd paprika
- 100 g gröna oliver utan kärnor
- färsk oregano, att garnera med
Gör så här
- Skär köttet i 1 cm tjocka skivor. Strimla rödlöken och finhacka vitlöken.
- Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om i några minuter. Krydda med salt
- och peppar. Tillsätt lök och vitlök och stek i ytterligare någon minut under omrörning.
- Rör ner vatten, fond, crème fraiche och örter. Låt alltsammans puttra i 10 minuter.
- Strimla paprikan och blanda ner i grytan tillsammans med oliverna. Strö över lite oregano och servera direkt.