Gräddfilscrème med chokladpulver och färska bär

1 röst
30 m
4-8 glas
Gräddfilscrème med chokladpulver och färska bär
Foto: TV4

Krämig och frisk vaniljcrème gjord på gräddfil och yoghurt blir underbart gott ihop med chokladpulver och färska bär. Perfekt dessert som går att förbereda!

Visa mer
30 m
4-8 glas

Du behöver

Gräddfilscrème smaksatt med vanilj

  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 200 g socker
  • 5 dl grädde
  • 150 g yoghurt
  • 400 g gräddfil
  • ev citron

Chokladpulver

  • 75 g socker
  • 2 krm salt
  • 8 g vatten
  • 45 g choklad, krossad

Tillbehör och servering

  • bär, färska och efter säsong
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Gräddfilscrème smaksatt med vanilj
    Lägg gelatinbladen i blöt.
  2. Skrapa ur fröna från vaniljstången och sjud upp dem tillsammans med socker och grädde.
  3. Lägg sedan i de blötlagda gelatinbladen och låt svalna lite.
  4. Blanda i yoghurt, gräddfil och ev. lite citronjuice. Häll sedan upp i serveringsglas.
  5. Chokladpulver
    Gör en ljus karamell på socker, salt och vatten. Häll sedan i den krossade chokladen och vispa med en elvisp tills att det blir ett krispigt pulver (ca 30 sek - 1 minut).
  6. Tillbehör och servering  
    Servera crèmen med chokladpulvret och färska bär.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...