Mossbys franska gryta

Foto: TV4
Mossbys franska gryta
15 ingredienser
Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
Rödvin Beaujolais Gulasch
Ingredienser
- 2 kg fransyska
- 200 g rökt fläsk
- 2 morötter
- 1 purjolök
- 2 gula lökar
- 0,5 kg champinjoner
- 24 lökar (små)
- 1 apelsin
- 2 lagerblad
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk oxfond
- timjan
- 3 msk tomatpuré
- franskt rödvin
- potatis
Gör så här
- Skär bacon i strimlor och behåll svålen hel.
- Skär köttet i ca. 3 cm stora bitar och pudra dem med mjöl.
- Bryn långsam i smör och flytta över till en gryta.
- Hel det röda vinet ca, en flaska plus lagerblad. Brässera i ca 90 min.
- Efter 60 min hel i morötter, purjolök, champinjoner, apelsin skal , tomat pure, oxfond, timjan och pressad de vitlök. Salta och häll ner svartpeppar. Sist lägg i dem små lökarna. Serverad med kokt potatis. Servera med franskt lantbröd.