Gnocchi med tomatsås och mozzarella

9 röster
30 m
4-6
Gnocchi med tomatsås och mozzarella
Foto: Dante Zia

Det här är en av mina favoriträtter. Rätten fungerar fint både som vardagsmat och som festmat. Smaklig spis! /Dante

Receptet på Dantes hemgjorda gnocchi hittar du här >>

Visa mer
30 m
4-6

Du behöver

  • 4-6 port gnocchi

Tomatsås

  • 0,5 dl olivolja
  • 100 g gul lök, finhackad
  • 50 g tomatpuré
  • 1,5 dl rött vin
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • 1,5 dl vatten

Till servering

  • ca 2 mozzarella
  • ca 1-2 dl parmesanost, riven
  • ca 0,5 kruka basilika

Gör så här

  1. Fräs löken i olivolja i 2-3 minuter på medelhög värme tills den är lätt genomskinlig. Tillsätt tomatpurén och öka temperaturen. Efter 2-3 minuter tillsätter du vinet, körsbärstomaterna och vattnet. Låt sjuda i 15-20 minuter. Smaka av med salt och socker.
  2. Koka gnocchin i 4-5 minuter i rejält saltat vatten. Vänd ner i tomatsåsen. Lägg på mozzarella, riv över parmesanost och lägg på basilikablad. Ät gott!
4 november 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept