Gnocchi med tomatsås och mozzarella

24 röster
30 m
4-6
Gnocchi med tomatsås och mozzarella
Foto: Dante Zia

Det här är en av mina favoriträtter. Rätten fungerar fint både som vardagsmat och som festmat. Smaklig spis! /Dante

Receptet på Dantes hemgjorda gnocchi hittar du här >>

Visa mer
30 m
4-6

Du behöver

  • 4-6 port gnocchi

Tomatsås

  • 0,5 dl olivolja
  • 100 g gul lök, finhackad
  • 50 g tomatpuré
  • 1,5 dl rött vin
  • 400 g konserverade körsbärstomater
  • 1,5 dl vatten

Till servering

  • ca 2 mozzarellaostar
  • ca 1-2 dl parmesanost, riven
  • ca 0,5 kruka basilika
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Fräs löken i olivolja i 2-3 minuter på medelhög värme tills den är lätt genomskinlig. Tillsätt tomatpurén och öka temperaturen. Efter 2-3 minuter tillsätter du vinet, körsbärstomaterna och vattnet. Låt sjuda i 15-20 minuter. Smaka av med salt och socker.
  2. Koka gnocchin i 4-5 minuter i rejält saltat vatten. Vänd ner i tomatsåsen. Lägg på mozzarella, riv över parmesanost och lägg på basilikablad. Ät gott!
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...